မာလာဟင္း
Published by သူမေလး under on 4:45 AMမဂၤလာပါရွင္။ အကိုမိုးေသာက္က ဟင္းခ်က္ရင္ေကၽြးပါအံုးေျပာလို႔ သူမေလး ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ မာလာဟင္းေလးကို အကိုႏွင့္တကြေမာင္ႏွမအားလံုး စားႏုိင္ေအာင္တင္ေပးပါရေစေနာ္။မာလာဟင္းခ်က္မယ္ဆုိရင္ ထည့္ရမည့္ပစၥည္းအမယ္ေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္။ သူမေလးကေတာ့ ေမေမထည့္ေပးလုိက္တဲ့ ReadyMadeမာလာဟင္းထုပ္နဲ႔ဆုိေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္။ မဟုတ္ရင္ ထည့္ရမွာေတြကမ်ားေတာ့ တေယာက္တည္းဆုိလုပ္မစားျဖစ္ဘူး။ ပ်င္းတာလည္းပါတာေပါ့။ ကဲ စခ်က္မယ္...အရင္ဆံုး မွိဳေျခာက္ပန္းေျခာက္ေတြရယ္ မာလာေခါက္ဆြဲေျခာက္ေတြရယ္ကို ေရနဲ႔ (၁)နာရီၾကာစိမ္ထားရပါမယ္။ ၿပီးေတာ့ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူမွာ ကိုယ္စားလိုတည့္ အသီးရြက္ကို(၁၀)မိနစ္ၾကာထည့္ျပဳတ္ရပါမယ္။ သူမေလးေတာ့ ၾကာစြယ္ရယ္၊ မုန္ညွင္းျဖဴရယ္၊ ေဂၚဖီရယ္၊ အာလူးရယ္ပဲထည့္ပါတယ္။ေရစိမ္ထားတဲ့ မွိဳေျခာက္ပန္းေျခာက္ေတြကိုလည္းျပဳတ္ေပးရပါမယ္။ ၿပီးၿပီဆိုရင္ မာလာႏွစ္နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီးစားသံုးလုိ႔ရပါၿပီရွင္။ နယ္တဲ့ေနရာမွာ ဟင္းပူေနတဲ့အခ်ိန္မွာနယ္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ဟင္းအားလံုးႏွံ႔ေစခ်င္တဲ့အတြက္ျဖစ္ပါတယ္။ အဟဲ အဲ့ဒါက အညြန္းထဲကပါတာပါ။ ကဲစားလုိ႔ရပါၿပီရွင္။
ဒါကေတာ့ ေမေမထည့္ေပးလိုက္တဲ့ ReadyMadeမာလာဟင္းထုပ္ပါ။ အထဲမွာ အစာပလာအစံုပါပါတယ္။ ကိုယ့္ဟာကိုခ်က္စားမယ္ဆုိ လုိတာေတြရွိေနအံုးမယ္ အခုေတာ့ အဆင္ကိုေခ်ာလုိ႔။ ခ်က္ရမယ့္အညြန္းလည္းပါေတာ့ သူမေလး အတြက္အကိုက္ပါပဲ။ ေက်းဇူးပါေမေမ။
3 comments:
ဒန္ေပါက္မစားရတာၾကာျပီ.....
တစ္ပြဲထဲဆိုေတာ႕ မ၀ဘူးဗ်...
အကိုေႏြသူရ...၁ပြဲထဲမ၀ရင္ ေနာက္ထပ္ထပ္မွာေပးမယ္ေနာ္။ ဟဲဟဲ...အၿမဲလာလည္တဲ့ ဧည့္သည္ႀကီးမို႔ အထူးရွယ္မွာေပးပါ့မယ္။ ဒန္ေပါက္ေျပာတာေနာ္။ :P
ဟား မာလာဟင္း ခ်က္ျပီးတာကို လာမေျပာဘူး
မ်ားဘီ :P
Post a Comment